Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Titkok és szerelmek

 

 

Kép

 

A Titkok és szerelmek (spanyolul: El privilegio de amarA szerelem kiváltsága) egy mexikói telenovella, melyet 1998-ban készített a Televisa filmstúdió. A sorozat főszereplői Adela Noriega (Cristina), René Stickler (Victor Manuel), valamint Helena Rojo (Luciana), César Évora (Juan de la Cruz) és Andrés García (Andrés).

A sorozatot Magyarországon 1999-2000 között sugározta az RTL Klub kereskedelmi csatorna, a Story TV pedig 2008 márciusában tűzte műsorra.

 

 

Cselekmény:

A történet 20 évvel Cristina születése előtt kezdődik. Luciana, a szerencsétlen sorsú cselédlány beleszeret munkaadója fiába, Juan de la Cruz-ba, aki viszont papnak készül. Luciana rettenetesen szenved emiatt, mivel halálosan szerelmes a Juanba, aki nemcsak jó volt hozzá, hanem még írni és olvasni is megtanította. A fiú sem marad közömbös a lány iránt, és a papneveldébe költözése előtti éjszakán egymáséi lesznek. Mindketten szenvednek a bűntudattól, ráadásul Juan abban is kételkedni kezd, hogy pap szeretne lenni, ám végül mindent meggyón, és úgy dönt, hogy teljes szívével Istent fogja szolgálni.

Öt hónap múlva kiderül, hogy Luciana teherbe esett, és amikor Juan anyja, Ana Joaquina ezt megtudja, éktelen haragra gerjed, és kidobja a lányt a házból. Juan ezidő alatt szorgalmasan tanul a papneveldében, és fogalma sincs arról, hogy Luciana az ő gyerekét hordja a szíve alatt. Ana Joaquina pedig nem is szeretné, hogy tudomást szerezzen róla. Hogy távol tartsa Juantól, Ana Joaquina még pénzt is ajánl a lánynak, annak érdekében, hogy költözzön el városból. Ráadásul azt hazudja, hogy a fia tud Luciana terhességéről, de semmit nem akar tenni érte.

Időközben Juant pappá szentelik, Luciana megszüli közös gyermeküket. A szerencsétlen nő éhezve bolyong az utcákon, karján újszülött kislányával. Kétségbeesésében egy gazdag asszony háza előtt hagyja a kislányát, mert így legalább ő életben maradhat, és nem kell nélkülöznie sem. Luciana elhatározza, hogy soha többé nem szolgál senkit, és nem hagyja, hogy megalázzák.

Egy gazdag, becstelen férfi, Trujillo segítségével sikerül kitörnie a nyomorból. Egy vacsorán összetalálkozik Juan szüleivel, és elmondja nekik, hogy kénytelen volt elhagynia a lányát. Elhatározza, hogy elhagyja Trujillót, és megkeresi gyermekét. Az a nő azonban, akinek a háza előtt hagyta a kicsit, már Európába költözött…

20 évvel később Luciana immár egy gazdag sikeres üzletasszony, aki egy saját divatcéget vezet. Időközben férjhez ment egy gazdag színészhez, Andrés Duvalhoz, akitől született egy gyermeke, Lisbeth. Luciana saját fiaként szereti hitvese előző házasságából született fiát, Victor Manuelt is, aki szintén a családi cégnél dolgozik.

A 20 éves Cristina elhagyja az árvaházat, és barátnőivel együtt bérelnek egy közös lakást. Luciana jóban van a közelben lévõ apácákkal, akik egy nap arra kérik õt, hogy segítsen Cristinának, aki modell szeretne lenni. Luciana segít a lánynak, felveszi az ügynökségre. Azonnal felfigyel a fiatal lány tehetségére és szépségére, de fogalma sincs róla, hogy Cristina valójában a lánya. Cristina boldog, hogy végre van munkája, és nagyon élvezi a modellkedést is. Megismerkedik Luciana mostohafiával, Victor Manuellel is, aki nagy nőcsábász hírében áll. A két fiatal egymásba szeret, és céges munka során egy este egymáséi lesznek.

Victor Manuel és Cristina boldogsága nem tart soká, ugyanis feltűnik a színen Tamara, a férfi egykori barátnője Ráadásul Luciana is tudomást szerez a fiatalok viszonyáról, ezért kirúgja a lányt. Cristina hiába is próbál máshol munkát vállalni, Luciana elintézte, hogy a lányt sehol se alkalmazzák.

Cristina ráébred, hogy terhes Victor Manueltől, ám amikor a megtudja, hogy Tamara és szerelme a házasságukat tervezik, és hogy Tamara is várandós, inkább nem vallja be a dolgot neki. Mivel a férfi szüntelen a nyomában van, barátnőivel együtt máshová költözik.

Juan de la Cruz atya a szívén viseli Cristina sorsát, és megpróbál segíteni rajta. Luciana megtudja, hogy Juan a városban dolgozik. Felkeresi a papot, kérdőre vonja, mert azt hiszi, hogy az atya annak idején tudott a terhességérõl, és nem segített neki. Az atya csak ekkor tudja meg, hogy van egy lánya. Ana Joaquina elhatározza, hogy megkeresi Luciana lányát. Először egy másik lányt hisz az unokájának, de utána felébred benne a gyanú, hogy esetleg Cristina lehet Juan lánya. Biztosra akar menni. Szándékosan – persze véletlennek álcázva – megsebzi Juan kezét vacsora közben, majd elrakja a véres zsebkendőt. A terhesség miatt sápadt Cristinát pedig ráveszi, hogy menjen el vérvételre. A nő elküldi a két vérmintát a laborba. A vérvizsgálat során bebizonyosodik, hogy Cristina Juan lánya. Ám álnok módon ezt az információt gyónás során hozza fia tudomására, aki a gyónási titok miatt nem mondhatja azt el senkinek…

Cristina hamarosan egy lánygyermeket szül, akit szerelme után Victoriának keresztel. Tamara időközben elvetél. Mi tudjuk, hogy a kicsi valójában nem Victor Manuelé volt, hanem a nő szeretőjéé, Nicolasé, aki nem akarta vállalni a kicsit. Victor Manuel tudomást szerez róla, hogy gyermeke született Cristinától, és mindent megtesz, hogy visszahódítsa a lányt.

Hamarosan újabb részletek derülnek ki a két főszereplő múltjával kapcsolatban. Kiderül, hogy Cristina Luciana lánya, és feltűnik Victor Manuel igazi anyja is, sőt, az is kétséges, hogy akit eddig apjának hitt, valóban az-e…