Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rubí, az elbűvölő szörnyeteg

 

 

Kép

 

A Rubí, az elbűvölő szörnyeteg (eredetí címe Rubí) egy mexikói televíziós sorozat. Az 1968-as Rubi című sorozat remake-je.

Az ambiciózus Rubí, különleges szépségű lány egyformán vonzódik a férfiakhoz és a pénzhez. Mivel nem gazdag családba született, ezért szépségét kihasználva egy jó házassággal akar vagyonhoz és anyagi jóléthez jutni.

 

 

Történet:

Rubí, egy szép, fiatal munkásosztálybeli lány. Nővére Christina azért dolgozik, hogy huga az egyetemen tanulhasson. Emellett ápolja beteg édesanyjukat. Rubí legjobb barátnője, akit az egyetemen ismert meg, a gazdag Maribel, aki egy baleset következtében nem tudja használni az egyik lábát. Maribel azt hiszi, hogy Rubíban igazi barátőre talált, de Rubí csak tehernek tekinti őt. Amikor Rubí ellátogat Maribel-hez, akkor döbben rá, hogy ő ezt a luxust érdemelné. Maribel a fogyatékossága miatt nagyon félénk ezért az interneten ismerkedik. Itt találkozik Héctorral, aki az első találkozásuk után megkéri a kezét. Héctor bemutatja Rubínak a legjobb barátját az ortopéd orvost Alejandrót. Hamarosan egymásba szeretnek, de amikor kiderül, hogy Alejandro nem gazdag családból való Rubínak választania kell az áhított meggazdagodás és a férfi között, akit szeret. Végül otthagyja Alejandrot, akinek összetörik a szíve és emiatt a munkájába menekül. Rubí pedig elcsábítja Maribel férjét, Héctort és eléri, hogy feleségül vegye. Ekkor Rubínak megvan a gazdagság és az az életmód, amiről álmodott, de hamarosan rájön, hogy a pénz nem minden. Rubínak kezd hiányozni Alejando, akit időközben Maribelhez fűzik romantikus szálak. Ezért úgy dönt, hogy bármi áron visszaszerzi Alejandrot. Azonban az árulás, a hazugság és a nagyravágyás olyan bűnök amelyek nem mindig megbocsájthatóak. Alejandro hiába haragszik Rubira mindig van alkalom hogy találkozznak. Amikor Hector elutazik Ausztriába hogy kezeltesse a derekát Jago kihasználja az alkalmat és megerőszakolja Rubit. Jago ezután elutazik. Hector mellé Spanyolország grófja társul a szállodába akinek szintén megtetszik Rubi, ezért mindent úgy intéz hogy egy másik részvénytársaság megbeszélésére Elena, az aszisztense és Hector kettesben utazzank el. Rubi elmegy Cancunba, hogy eladhassa a cancuni házukat. Ám a gróf pórul jár, mert mire odaér addigra Rubi már elutazik Loréto divatbemutatójára, ahol a sors úgy hozza, hogy Alejandro is ott nyaraljon a családjával. Rubi mindent megtesz Alejandróért. Még az anyukáját is kimenti a tengerből, ezért Alejandro nagyon hálás neki, együtt elmennek vacsorázni és eltöltenek egy kellemes éjszakát. Rubí terhes lesz Alejandrótól, de elhiteti Hectorral, hogy övé a gyerek. És később amikor Rubi elveszíti a gyerekét, akkor mindent Hectorra fog, hogy ő a hibás a vetélése miatt. Hector megszerzi az igazi ultrahangot, amikor találkoznak a körházban Hector és Rubi, Hector elviszi Rubit Alejandrohoz az igazságért. Rubi megszökik Hector kocsijából de Hector utána szalad, Rubi egy követ hajít Hector arcára és ott hagyja feküdve a földön. Hector utána megy a kocsijával és egy kamion végébe ütközik. Nem éli túl a műtétet. Pár nap múlva Rubi veszekedés közben lezuhan a lépcsőházban Alejandró miatt és Rubit megműti. Túlélte, de a zuhanás közben Rubi elveszítette a lábát. Rubit ez megviselte és amikor megtudta hogy az arcán lévő csúf sebek nem múlnak el, megszökik és ártani fog Maribelnek.